Białko na redu liczy się na beztłuszczową masę ciała wrzuciłabym tutaj max 190g, około 90-100tłuszczy reszta węgle. Słonecznik do czasu do czasu, raczej orzechami zastąp, wrzucaj też awokado, tłuste mięsa, olej kokosowy, masło klarowane. Zmień makro w ustawieniach dziennika.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] normalnie, ale jem też kilkadziesiąt gramów tłuszczy więcej od Ciebie. Z dobrych żródeł tłuszczu masz np: migdały, nerkowce, oliwę na zimno, do smażenia olej kokosowy lub masło klarowane. A czemu nie jesz normalnego masła takiego jak np osełka? I napewno nie polecałabym jeść cały czas kurczaka, tylko np udziec z indyka czasami polędwiczki, [...]
Panierkę możesz robić z płatków owsianych, jaglanych, płatków migdałów, sezamu ;-) A nawet zmielonych migdałów, wychodzą kotlety (u mnie z kurczaka, indyka) bardzo smaczne ;-) Smażyć możesz, czemu nie wliczasz ilość tłuszczu i tyle ;-) olej kokosowy, smalec, czy masło klarowane, PAM idealnie się nadają ;-)
Urozmaicasz to ? Dodaj tłuste mięsa, ryby tłuste. Olej kokosowy, awokado, masło klarowane, gorzką czekoladę. Ponadto ja ujęłabym nieco z białka na okolice 160-170g i podbiła nieco tłuszcze okolice 90g reszta węglowodany.
[...] do czasu), to samo w drugiej nie bazuj na kurze rzuć podroby, uda, schab, karkówka. Ten olej kokosowy też wymieniaj na coś, warto wrzucić awokado, orzechów więcej, jaja, masło klarowane. Owoców więcej, warzyw. W posiłku domniemam (2 zrzuta banan z WPI) to jak to jesz? Z wodą? ( jeśli tak, to ok) Ale po treningu zjadłabym coś konkretnego, bo [...]
[...] i w dość wysokiej temperaturze. Chociaż jeśli jest to marynata z dodatkiem ziół i przypraw, to antyoksydanty w nich zawarte częściowo na pewno niwelują szkodliwe zmiany zachodzące w oleju pod wpływem temperatury. Lepszy jednak byłby typowy tłuszcz odporny na wysokie temperatury i dłuższą obróbkę, jak olej kokosowy, smalec, masło klarowane.
ja do smażenia używam tłuszczy w sprayu, nie wyobrażam sobie gotowania bez puszki obok, masz teraz mnóstwo różnych rodzajów w postaci smaków, jak potrawa się do tego nadaje to na suchej patelni, a jak potrzeb trochę tłuszczu npormalnego do najlepiej do smażenia nadają się smalec, olej kokosowy, masło klarowane
polecam olej beztłuszczowy PAM lub Berkley&Jensen. Poza tym do smażenia idealnie nadaje sie olej kokosowy, smalec, masło klarowane. Mozesz sobie na tych ostatnich przesmażać na niewielkiej ilosci. A jesli masz teflonową patelnie, to zadnego tluszczu nawet nie musisz dodawać
[...] że przyjęta strategia żywieniowa kuleje i opiera się na przesądach, ze zdrowy posiłek, to posiłek beztłuszczowy. Wrzuć całą dietę do oceny. A co do podsmazania krewetek sprawdzi się i oliwa i masło klarowane, olej kokosowy równiez plus czosnek, chilli a do dekoracji posiekana natka pietruszki. Zmieniony przez - deja vu w dniu 2017-08-11 06:01:57
[...] przyczyniają się do lepszej regeneracji i jakości snu. Co to za chleb? Co ma w skłądzie? Jak wygląda spożywanie warzyw? Warto dodać tłuste mięsa, ryby. Do tego owoce. Jakiś olej kokosowy, masło klarowane, orzechy. Miód od czasu do czasu spoko, do polania jakiegoś deseru, czy czegoś ale tutaj znacznie wartościowsze będą po prosu owoce.
Przy braku piekarnika można mięso usmażyć na zdrowym tłuszczu (olej koko, masło klarowane, smalec) w postaci cienkich burgerów - będzie jeszcze smaczniejsze...
6. DIETA: -białko: jak najwiecej.. staram sie 300 gram -węglowodany: mało.. tylko w produktach gotowych i jako cukier -tłuszcz: duzo oliwy, masło klarowane.. nie wiem ile wychodzi ogolnie nie wiecej niz 3000 tys kalorii .. 8. TRENING: obecnie brak..cardio delikatnie 4 raazy w tygodniu bez tego to nawet najmocniejsze środki ci nie pomoga %-)
W śniadaniu przecież miałaś płatki owsiane... Napiszę jeszcze raz. Dobrym pomysłem jest danie na śniadanie posiłku B+T czyli np. SAME JAJA+TŁUSZCZE np. masło klarowane, mięso itp. BEZ WĘGLOWODANÓW by nie powodować wyrzutu insuliny. Na kolację możesz spokojnie wtedy zjeść węglowodany czyli płatki owsiane itp. Organizm będzie miał się z czego [...]
[...] ser gouda, jogurt słodzony.... nie, nie, nie. Skup się na naturalnych, pełnowartościowych produktach: mięso, ryby, jaja (źródła białka), płatki owsiane, kasze, ryż, ziemniaki, bataty (węglowodany), z jako źródła tłuszczu wybieraj orzechy, awokado, tłuste ryby i mięso, olej kokosowy, masło klarowane. Bazuj na nieprzetworzonych produktach!
[...] raczej tnij. Na czym smażysz? Oliwa z oliwek to kiepski wybór. Za to do sałatek jak najbardziej. Do smażenia nadają się tłuszcze które nie ulegają degradacji w wysokich temperaturach - masło klarowane, olej kokosowy, ba - smalec też może jak najbardziej być. Chociaż oliwa z oliwek rafinowana na wysoki punkt dymienia - nie polecam jej używania.
[...] jakości, tak samo jak węgle, przewaga owoca i buły. Zamień je lepiej na ryż/ kaszę, białko czerp z ryb/ owoców morza/ mięsa różnego rodzaju, ryby, tłuszcz z oliwy z oliwek, masło klarowane, olej kokosowy, awokado, orzechy i nasiona tłuste ryby, tłuste mięsa. Edit. I ten spalacz to po co ? Dieta kuleje, weź dopracuj miskę i daruj sobie spalacze. [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Zawsze własne produkty, podroby będą lepszej jakości niz sklepowe, trudno je tylko zbilansować, ale w tym wieku nie przejmował bym się tym 3. olej kokosowy, masło klarowane, smalec, jak krócej to oliwa z oliwek, olej rzapakowy
[...] 200g i 100 gr pomidor troszkę soli. Następnie około 15-ej Mięso mielone 166 g + makrela wędzona 100 g i rzodkiewka około 100 g 18-ej łosoś świeży około 250 gr + 10 g masło klarowane + kapusta pekińska około 150 g Około 21-ej ostatni posiłek 110 gram kury + 150-200g białka + 50 g żółtka. Tak mniej więcej to wygląda na dziś. A wczoraj i [...]